Instagram

Sunday, 25 March 2012

Happy 5 month young, Syaurah!

Assalammualaikum dearies! 


Short entries untuk hari ni. banyak pulak kerja nak settlekan cepat-cepat sebab bulan April aku banyak keluar office. so, here present for you my budak kecik, it's a shoes!!


A shoes that can only fits you in another 2/3 years. Mama geram sangat sampai taknak lepaskan kasut size 13 cm ini walaupun kaki Syaurah baru 8 cm. Beli dekat Facebook. Korang boleh search 'Ain Trisya Butik'. aku suka tengok-tengok dan beli kat situ. productnyer rare dan limited! itu yang aku suka, so takder tiru-tiru ha!







Tahu apa Syaurah kata?

Thank you, mama!

oh, Baba bought Lullaby ape ntah. Giler online shopping jugak dah!

Monday, 19 March 2012

(Entri Banyak Gambar) Personalized Calendar by Sis Nyomel - Terbaik!!

Assalammualaikum and morning! 

Sukacitanya aku nak cerita satu entri hutang. bukan entri hutang yang aku hutang nak cerita, tapi entri aku hutang kat Kak Bushra! (hehe). Kak bushra atau dikenali sebagai Sis Nyomel telah menawarkan perkhidmatan Personalized Calendar Bagi Tahun 2012 bukan secara percuma. (hehe) ok,ok, saja skema. aku cerita macam orang normal k! 


Bila ternampak ja iklan kat blog Kak Bushra, aku pun gedik nak jugak! I heart personalized or custom made thing! Berjaya jugak aku jadi salah 30+ orang yang tempah, niatnya nak bagi hadiah Anniversary. Nak tengok? Silakannnnn...

 Kita mulakan dengan Muka Depan Calendar






















































Ini Muka Belakang pulak. Ada Calendar Tahun 2013




Jangan Ingat Calendar Januari hingga Disember, gambar depan belakang macam Calendar yang ada di pasaran ye! sebab setiap bulan, gambar di belakangnya berbeza-beza! Jom, tengok gambar kat belakang setiap bulan pulak! Silakannnn....

















































Sangat puas hati kan ada calendar gambar kita sendiri, banyak pulak tu! Kak Bushra kata bagi ja dalam 40+ gambar dan dia akan masukkan sebanyak boleh dalam calendar. Memang berbaloi-baloi! Masa aku tengok draft calendar, sangat ler terharu sampai nangis, sebab Kak Bushra pandai letak gambar yang sesuai untuk setiap bulan, walaupun aku cuma minta, khas untuk bulan Februari, aku nak gambar kami kahwin (Anniversary kan..), tengok-tengok, bulan August gambar aku dengan Syaurah, bulan Julai gambar Baba dengan Syaurah, bulan Oktober gambar Syaurah! Birthday kami!


Kalau korang nak, kena tunggu tahun depan lah pulak! Kak Bushra pun buat untuk diri sendiri tiap-tiap tahun. so, baik korang follow dan link Kak Bushra siap-siap! Takot Kak Bushra hanya amik limited order  untuk Tahun 2013 jugak.


Calendar untuk tatapan dan pandangan mata. sayang nak conteng-conteng!



Oh,yah! aku siap tempah 2! sebab satu untuk aku, satu untuk Baba Shahril. Kalau bagi hadiah Anniversary untuk Baba sahaja, nanti aku jeles! (hehe). Aku letak kat office, semua pakat berkenan! aku? promote lah! Harga? tunggu lah iklan Kak bushra nanti!

p/s: Siap lah Kak Bushra tahun depan nak buat calendar 2013 banyak!! hehe


Thursday, 15 March 2012

Syaurah's Circumcision (Syaurah dah sunat dan boleh kahwin dah!!)

Assalammualaikum and morning, dearies!


Syaurah dah boleh kahwin!! sebab dah bersunat. hati ini sangat-sangat lega. Berminggu-minggu fikir, kat mana nak buat, yang tak buat Syaurah menangis atau meraung. Biasalah, selalunya mesti survey-survey mommies yang ada anak perempuan, tanya kat mana dorang sunat anak perempuan dorang kan. Last-last aku balik yang seram, sebab kebanyakan cerita darah banyak keluar, baby menjerit-jerit! whoaa!!!


As a lovely parents (again!), mula-mula decide nak pergi Pusrawi (RM60), mahal pun takper, janji Syaurah tak menangis atau meragam. sebab Eryna, anak kakak aku sunat kat situ. Doktor pun just potong skit klitoris, dan bagi berdarah (itu syaratnya untuk perempuan). Sebab nak trial and error kat mana-mana, aku sangat serammmm!


Tapi Baba Shahril lak bagi cadangan satu klinik ni, di Putrajaya. seram itu datang kembali! Actually, Baba baca dekat blog jugak pasal Klinik tu yang provide circumcision services, dan blog tu pun berpuas hati dengan Dr. tu. Memperkenalkan Dr. Maria. Hmm, We decide to go there. Mari lihat ragam Nur Hayfa Syaurah!



she's wondering why we were here,
at 8.30 p.m on friday night.







when Baba explained that she will be circumcise,
then she turn over her face!






 cuba untuk buat aksi manja dengan Baba


Nama Syaurah kena panggil, Syaurah kena baring atas katil, bawah punggung dia disendalkan bantal. Dr. Maria suruh aku pegang tangan dia, kaki syaurah nurse yang pegang. Syaurah dah jerit (takot sebab ramai orang keliling dia, pegang-pegang), aku dah cuak, Baba dah ke belakang, taknak tengok (aksi biasa). (maaf tiada gambar ye)


Dr. Maria potong skit,  tunjuk kat aku cebisan klitoris yang dah dipotong, dan tunjukkan yang dah berdarah, and it's DONE! Syaurah senyap. waa, sepantas itu, dan selega itu! Anak aku dah boleh kahwin! (haha). Dr. Maria letak antiseptic untuk keringkan darah dan baikkan luka (buang selepas 2 jam). Syaurah tak nangis dah lepas tu, boleh dukung macam biasa dan boleh nursing macam biasa.


Alhamdullillah, selesai satu tanggungjawab kami dekat Syaurah. Klinik tu sangat recommended lah pada lovely parents yang sama cuak nak sunat anak perempuan. Yang aku pernah baca, seeloknya bayi perempuan disunatkan seawal umur seminggu. Aku kesian nak sunat dia kecik-kecik, Dr. Maria kata umur 4-6 bulan ok lagi, jangan lambat sangat, kesian pada baby.


 oh, yah! Bagi yang nak tahu, Klinik tu ialah Klinik Maria Putrajaya. Parking memang limited skit kat situ. Charge? RM35.00 sahaja. Recommended sangat! So, here the details to share!




Dr. Maria Mohamad Sany
Waktu Klinik
Isnin - Sabtu : 8.00 pg - 10.30 mlm
Ahad : 2.30 ptg - 10.30 mlm
Cuti Umum : 9.00 pg - 10.30 mlm
03 - 8881 1063

Wednesday, 14 March 2012

Jadual Gaji Baru SSM 2012 - Gred 29 - 54

Assalammualaikum dearies,

lama tak update kat sini, sibuk tengah setup blogshop (ewah!). silalah ke Scarf-la! ye.. Produk akan dilaunch esok, jam 9 malam! Nantikan!


Entri pendek ja ni, nak pergi update blogshop jap (hehe), nak share Jadual Gaji Baru SSM 2012 - Gred 29 sehingga 54. p/s: yang dihighlight tu, bukan tangga gaji aku ye.


*klik untuk besarkan*

Bersyukur, bersyukur! Alhamdulillah.... bagi kerja Swasta pulak, rezeki korang kat Bonus pulak kan...InsyaAllah, rezeki itu ada.
dan gaji dah naik ni, elaun mak pun perlulah naik sekali kan...berkat..!



Wordless Wednesday - Our Blogshop (Do Follow Us!)

Scarf-la!

Thursday, 1 March 2012

And the winner of Contest Nur Hayfa Syaurah is........

Assalammualaikum & selamat pagi!


setelah membaca semua komen, aku dah dapat pemenang!oyay!
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.

.
.
.
..
.

.
.
pemenangnya ialah....
.
.
.
.
.
.

.
.
.

.
.
.
.
.berdebar - debar tak?
tak pun?
.
.
.
.
.

..
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
ialah.....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
ten ten ten.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.

dengan komennya,

"Mommy qasyaf nak sgt blossom farm sit me up sbb ia sgt comel..kelihatan sgt gebu dan selesa seperti pelukan mommy bila qasyaf duk dlm tu...qasyaf belom meniarap..mungkin ikot jejak mommy x meniarap lngsung sampai pandai jalan...jd, ia sgt sesuai tuk qasyaf baring sambil teman mommy pam susu or lat kain baju...qasyaf jgk boleh duduk dah..jd, rasanya sgt selesa dgn adanya sokongan bloosom farm sit me up ni...x lm lg qasyaf dah boleh mkn...seronok sgt kalo duduk dlm tu, dan makan hasil iar tgn mommy.... "


kenapa aku pilih harzharun?
sebab reason yang dihighlight tu.


ingatkan nak bagi surprise gift kat pemenang lain. sebab ada komen yang sangat best, siap ada yang bagi pantun! ada buat entri, super awesome! tapi komen harzharun lah buat aku rase sangat sweet sebab aku rasa Moo Moo Syaurah ni memang macam pelukan aku, dan selalu temankan Syaurah. ha, yang lain jangan kuciwa, tunggu next contest ok?


dan, Harzharun, please email me k!