Instagram

Wednesday, 5 September 2012

Post-Pregnanct Weight - Memang masalah besar aku!(entri panjang)

Assalammualaikum dearies!~


Selamat Hari Raya! Maaf diminta sebab selalu sangat tak update blog terchenta ni. Korang pulak, jangan ingat aku tak baca apa korang tulis kat blog korang yeh...jaga-jaga! Haha aku sekarang rajin membaca dari updating my blog! Tak menyempat!

oh, ya! I Love Instagram!!! @mamasyaurah. sorry, follow by request. hehe Tapi jangan segan silu nak request k! and korang wajib follow instagram Scarfla aku tau. @scarfla.


Anyway, dari dulu lagi nak kongsi tentang Post-Pregnancy Weight ni! Betapa kecewa hati bila berat naik taknak turun-turun. Betapa hancurnya bila macam-macam kata orang mengata aku tau! Tetapi betapa bahagianya bila dapat makan tanpa pedulikan sesiapa! Haha


Dulu masa belum kahwin, berat aku yang paling berat, 45-48 kg. TAK PERNAH SAMPAI 50kg ye!
Segalanya bermula selepas berkahwin! Jeng, jeng, jeng!






Gambar di atas, dah nampak besar sikit dah. Bila pregnant, berat aku mendadak-dadak dan terus dadak sampai 70kg! Total gaining is 17kg we! *bila cari-cari, aku tak banyak gambar masa pregnant*


gambar ni memang betul2 aku dapat tahu, aku pregnant!
eh, perut pun slim!






ni dah 8.5 bulan!heehee





kalau tengok, gambar sekarang, macam sama ja! dan berat aku sekarang 60kg we!









sekarang susahnyaaaaa nak turunkan berat badan we!
sapa ada cara nak turunkan berat badan dengan kaedah selamat dan tidak mengganggu lactation of breastmilk?

5 comments:

PUAN SUE said...

su pulak 64 kg!!!! huaaaaaaaaaaaaaa..nangis hasben dah komplen ni

Anis said...

Mmg kalau dah kawen berat badan naikkan apalagi bila pregnant. Tapi awak tak gemuk sangat. Saya dulu ada masalh sama, tapi saya jumpa cara kurus dengan selamat dan sesuai dgn bf mum,blh refer sini.

http://anisvitashop.blogspot.com/2012/07/penyusuan-susu-ibu-jom-kurus-dgn-set.html

cikpingu said...

huhu.. kite brt 60kg.. xmo turun2 lg nih.. sedeyy sbb byk baju xleh pki...

Noorly A Puad said...

Jemput ke blog saya.Inginkan tip2 tingkatkan penghasilan susu, kunjungi http://mamahazeeq.blogspot.com/

Nor Ayuni Rosli said...

Samala. After kawin, pregnant bagai, lemak sudah jadi tepu. Rindu zaman berat badan less than 50kg. Huwaaaa :(

Anyway, nak exchange URL boleh? Before this my URL was bnsyg-stories.blogspot.com and new URL ialah ayuni-stories.blogspot.com. Let me know ye nanti? Tq