Instagram

Tuesday, 22 May 2012

Sexy Syaurah in the Swimming Pool

Assalammualaikum dearies! 

Tajuk macam best ja nak tengok kan? naseb baik anak aku baru 7 bulan! 

First time bawak Syaurah mandi kolam kat Kelab Komuniti Cyberjaya (fee RM5 seorang, baby free). Sebelum ni asyik mandi dalam bathtub dia, dan kami sangat takut nak bagi Syaurah mandi kolam sebab khuatir kandungan klorin lah, neck float tak beli lagi lah, Syaurah kecik lagi lah, takut Syaurah cuak lah. 

Tapi bila Syaurah dah 5 1/2 bulan, neck float dah beli, swimming suit dah beli, kami dah excited gila dan bawak Syaurah pergi swimming pool dan Just look at my Syaurah how's ready she is!


















Bila dah sampai jam 815 pagi tu, tengok-tengok takder orang langsung. Hanya kami anak beranak ja ada. Punyerlah seronok lompat-lompat! Kami pakaikan Syaurah neckfloat, dan lepaskan dia. Ingatkan Syaurah takot, sekali dia bersuka ria. Siap boleh lepaskan Syaurah bermandi manda sorang-sorang, dan mama & baba boleh mandi sama-sama (korang jangan fikir bukan-bukan ha!). Maksud aku, betapa seronok dan bebasnya bila takder orang lain. So, conquer the swimming pool!





















Setakat itu ja gambar dalam swimming pool , sebab aku lak terjun dalam kolam!HAHA dalam jam 9.00 pagi, baru ada orang lain datang. Aku pun dah segan sebab anak-anak akak tu macam gelakkan kami sebab buat-buat berenang kat kolam budak, sambil bergerak menggunakan tangan. (ingat orang luar kolam tak nampak kita macam crawling ja dalam kolam tu) HAHA


p/s: susah nak mandikan Syaurah sebab mana ada tempat mandi baby dekat Bathroom. Next time, perlu bawa Bathtub dia. senang.


p/p/s: for Breastfeed baby, make sure mommies pump susu dulu k, baby confirm lapar selepas mandi, kita pulak baru terkial-kial nak pergi bersihkan diri (kan kena syampu bagai lagi), sementara tu Baba boleh tolongkan bagi susu dalam botol tadi.


Tido lena (penat dan kenyang)



credit : Neckfloat dibeli di Lil' Rayyan Boutique (FB), sila google.
Scarfla (Beautiful Hijab) Fanpage


13 comments:

luvira said...

alysa dah beli neckfloat, tapi tak gune2 lagi...tunggu dia besar sikit la...maybe next month kot...da tak sabar nak bawak dia g swim nih

syiela said...

syeksinya shaurah...

mesti amat kepenatan sampai terlena camtu sekali

PUAN SUE said...

tak sabar nak bg bb su pulak pi swimming..huhu

Ryha (NCL 23) said...

aku nak register anak aku pegi kelas renang mcm anak Dr. Sheikh sbb aku kan penakut air. apa yg aku x mampu buat dulu, aku harap dia mampu. for their own good jugak.

Dulu Gadis, Kini Mama said...

jom bawak baby2 pergi swimming!hehe

Dulu Gadis, Kini Mama said...

iyha : aku nak register Syaurah dalam kelas Art ke, ballet ke, theater ke, any class yang akan build her confident.

swimming class? mama dan baba nak berenang sekali sebenarnya!

mizz miaizzati said...

comeynyee baju mandi dia..

aTy _faRed~ said...

saye tak sabar nak bawak anak saye Qaleef gi swimming jugak..!!! sekarang baru sebulan..lambat agi ar..adeeyyy...;p

nYomeL said...

alololo.. kemain lagi syaurah eksyen ye.. dh masuk pool tinggal je mama & baba ek.. seronok betul dia kan lala?

~ NANA ~ said...

lawa giler baju swimming dia...hehe

DORAWANTAN said...

As-salam,

LAWANYER BAJU MANDI DIE!!!! JELES BETOL...

aTy _faRed~ said...

cun baju mandie syaurah..:) aty pon tak sabar nak bawak anak main kolam..:)

!k@ said...

bestnya bw gi mandi..baju renang pun cantekk.. ;)