Instagram

Wednesday, 29 February 2012

Dipaksa Bangun Pagi

Assalammualaikum & Selamat petang,


Korang tahu tak? my baby, Syaurah selalu tido jam 8 malam. baba Shahril pulak balik selalunya sampai jam 7. Eventhough baba yang hantar Syaurah ke taska, tapi kira-kira, 1 jam ja baba nak main dengan Syaurah sebelum dia tido lena malam. so, apa yang kami janji dengan Syaurah, bila hari cuti tiba, kami milik Syaurah sepenuhnya.


nak jadikan cerita, pagi sabtu dulu (entri lambat) , mama dan baba sangat-sangat excited nak bawak Syaurah menghirup udara pagi dekat Taman Tasik Titiwangsa (wee!). Baba siap buat breakfast roti sandwich sosej goreng bersalut sos! (sedap we). dan kami bertolak jam 9.


ingatkan nak makan dan berkelah dekat Taman tu, confirm romantik ar. sekali on the way ke sana, hujan lebat daaa.. aku dah lapar sangat ni, dari tak tahu dekat Taman tu hujan dan tak jadi berkelah, baik kami makan dalam kereta kan? (haha). sampai-sampai, tak hujan pulak. tapi bekalan dah habis! hmm...


tapi takper, kami jalan-jalan ja. dan first time Syaurah diperkenalkan dengan buaian, and she's love it! (Syaurah tak pernah tido buai). here's the pictures!



Syaurah macam mengantuk






 aku tak tipu lah. Syaurah memang suka naik buaian (nganga-nganga mulut lagi), tapi bila tangkap gambar, tak dapat nak captured lak. dapat muka ngantuk. ok, memang time dia tido balik, jam 10 pagi.






eh,eh. mama rasa Syaurah dah menyenget dah ni.
 




 ok,ok. kita stop main, Syaurah dah kritikal.







 muka mengantuk sangat-sangat.



masuk kereta, dapat air-cond, Syaurah terus tido. (haha). Mama dan baba ada buat promise baru dekat Syaurah. Promise yang bawak jalan-jalan bila bukan waktu tido Syaurah dan tak paksa Syaurah bangun pagi dah. (hahaha).


3 comments:

Ayumi Comot said...

bestnyer ade baby kecik..dulu ayu salu jage adik2...skang adik2 da besar...teringinyyerrr nk main ngn dak2 kecik lagi:(

kayrul-shah said...

sama la peel syaurah ngan hadif, masuk keta..kena aircond kompem tidur..hehehe

syiela said...

bestnye naik buai sampai nak tertido ye...